Εργοστασιακά βοηθήματα


Εργοστασιακά βοηθήματα οδήγησης

Ο δικός σας τρόπος για περισσότερη κινητικότητα.

Επισκόπηση για οδηγούς με αναπηρία και συνοδηγούς

Εργοστασιακά βοηθήματα οδήγησης Mercedes-Benz.
Ο δικός σας τρόπος για περισσότερη κινητικότητα.

Επιβιβαστείτε και ξεκινήστε – φροντίζουμε να είναι τόσο αυτονόητο για εσάς. Γι’ αυτόν το λόγο, σας προσφέρουμε μια πλούσια γκάμα εργοστασιακών βοηθημάτων οδήγησης για πολλά μοντέλα.
Εμείς διαμορφώνουμε τη Mercedes-Benz σας απολύτως σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας – και εσείς απολαμβάνετε καλύτερη ποιότητα ζωής χάρη στη μεγαλύτερη κινητικότητα.
Παραλαμβάνετε το όχημά σας με τα εξατομικευμένα βοηθήματα οδήγησης από το εργοστάσιο και, έτσι, γλιτώνετε χρονοβόρες μετατροπές μετά την παράδοση του αυτοκινήτου των ονείρων σας – σε προϋπολογισμένη, σταθερή τιμή και με πλήρη εγγύηση, από μία πηγή. Πραγματοποιούμε επιτόπου τυχόν προσαρμογές που ενδέχεται να κριθούν απαραίτητες.

 

 

Κορυφαία ποιότητα, ασφάλεια, μεγάλη διάρκεια ζωής.

Όλα τα βοηθήματα ελέγχου και διεύθυνσης, οι μοχλοί χειρισμού, οι προσαρμογές πεντάλ και οι λύσεις για άνετη επιβίβαση και αποβίβαση είναι εύκολα στο χειρισμό και εντυπωσιάζουν με τη μεγάλη λειτουργικότητα, τη διάρκεια ζωής και τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας – στη γνώριμη ποιότητα Mercedes-Benz.

 

Εργοστασιακά βοηθήματα οδήγησης

Εργοστασιακά βοηθήματα οδήγησης Mercedes-Benz.


Βοηθήματα ελέγχου και διεύθυνσης

X
Βοηθήματα ελέγχου και διεύθυνσης: Η σωστή κίνηση.
Οι απαιτήσεις σας είναι καθήκον μας. Οι λύσεις μας που αφορούν στη μετακίνηση των μοχλών πολλαπλών λειτουργιών και Tempomat, καθώς και στην εγκατάσταση της λαβής τιμονιού, προσφέρουν στους οδηγούς με αναπηρία νέες δυνατότητες για αυτόνομη κινητικότητα.


Λαβή τιμονιού

Η εργονομική λαβή τιμονιού εξασφαλίζει τον ασφαλή και άνετο χειρισμό του τιμονιού με ένα χέρι. Για να διατηρηθεί η λειτουργικότητα του αερόσακου, το συγκεκριμένο βοήθημα ελέγχου και διεύθυνσης τοποθετείται κάτω από τον αερόσακο. Η λαβή τιμονιού μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα από τη βάση στήριξης με το πάτημα ενός κουμπιού.
Λαβή πολλαπλών λειτουργιών MFD TOUCH

Το «MFD TOUCH» είναι ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο για το φωτισμό μεγάλης σκάλας, τα φώτα φλας, την κόρνα και τους υαλοκαθαριστήρες. Ο γρήγορος και εύκολος χειρισμός υποστηρίζεται διαισθητικά από το εργονομικό συγκρότημα πλήκτρων. Όλες αυτές οι λειτουργίες μπορούν να εκτελούνται χωρίς να απομακρύνονται τα χέρια από το τιμόνι.

Μοχλός πολλαπλών λειτουργιών/μοχλός TEMPOMAT δεξιά (μηχανικός)

Διευκόλυνση για τα άτομα με περιορισμένη λειτουργία του αριστερού χεριού προσφέρει η μετακίνηση των μοχλών. Για να είναι δυνατός ο χειρισμός των φώτων φλας, του φωτισμού μεγάλης σκάλας και διασταύρωσης, καθώς και του Tempomat από τη δεξιά πλευρά, τοποθετούνται πρόσθετοι μηχανικοί μοχλοί πάνω στους αρχικούς μοχλούς.


Μοχλοί χειρισμού
X
Μοχλοί χειρισμού: Όλα υπό έλεγχο.
Οι μοχλοί χειρισμού διασφαλίζουν την κινητικότητα. Για τη χειροκίνητη επιτάχυνση και πέδηση, η Mercedes-Benz προσφέρει από το εργοστάσιο τρία διαφορετικά συστήματα. Περιστροφή ή έλξη, είτε είστε ήδη εξοικειωμένοι με κάποια έκδοση είτε χρησιμοποιείτε τέτοιου είδους συστήματα για πρώτη φορά, εδώ θα βρείτε τη λύση που σας ταιριάζει.


Μοχλός χειρισμού «Classic»

Με το μοχλό χειρισμού «Classic» το αυτοκίνητο επιταχύνει περιστρέφοντας τη λαβή γκαζιού και επιβραδύνει πάλι ωθώντας το μοχλό προς τα εμπρός. Το φρένο ασφαλίζει με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο μοχλός χειρισμού συμπληρώνει τα πεντάλ γκαζιού και φρένου, τα οποία παραμένουν χρηστικά.
Μοχλός χειρισμού «Easy Speed»

Βέλτιστη λειτουργία μοχλού, εύκολος χειρισμός! Για την επιτάχυνση αρκεί μία ελαφριά πίεση προς τα κάτω του επάνω τμήματος του μοχλού χειρισμού. Για την πέδηση, ωθείται ολόκληρος ο βραχίονας χειρισμού προς τα εμπρός. Με αυτόν τον τρόπο αξιοποιείται πλήρως η δύναμη μοχλού. Ασφαλώς το φρένο μπορεί και να ασφαλίσει. Με την έκδοση «Easy Speed» έχετε στη διάθεσή σας έναν από τους μικρότερους μοχλούς. Έτσι, απολαμβάνετε μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης των ποδιών σε όλο το χώρο ποδιών και μεγαλύτερο εύρος διαμήκους ρύθμισης του καθίσματος οδηγού.

Μοχλός χειρισμού «Multima PRO»

Ο υψηλής ποιότητας μοχλός χειρισμού «Multima PRO» προσφέρει περισσότερη άνεση στον οδηγό με αναπηρία. Ωθώντας τον προς τα εμπρός το αυτοκίνητο επιβραδύνει, ενώ ταβώντας τον προς τα πίσω επιταχύνει. Για την ενεργοποίηση του φρένου, χρησιμοποιείται όλο το μήκος του μοχλού. Εναλλακτικά, τα πεντάλ γκαζιού και φρένου του βασικού εξοπλισμού είναι διαθέσιμα χωρίς περιορισμούς. Ο στενός μοχλός «Multima PRO» εξασφαλίζει περισσότερο ελεύθερο χώρο για τα πόδια, ενώ η ελκυστική, λειτουργική του σχεδίαση επιτρέπει διευρυμένη ρύθμιση του καθίσματος οδηγού προς τα εμπρός.


Προσαρμογές των πεντάλ

X
Προσαρμογές των πεντάλ: Λύσεις για ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Η αλλαγή θέσης των πεντάλ, καθώς και οι εξατομικευμένες προσαρμογές ύψους δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό με αναπηρία να συμμετέχει ενεργά στην οδική κυκλοφορία.


Μετακίνηση του πεντάλ γκαζιού προς τα αριστερά (ηλεκτρικό)

Μέσω της ηλεκτρονικής μετακίνησης των πεντάλ, εγκαθίσταται ένα πρόσθετο πεντάλ γκαζιού στην αριστερή πλευρά του χώρου ποδιών. Το πεντάλ γκαζιού στη δεξιά πλευρά διατηρείται. Με τη βοήθεια ενός διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, μπορεί να ενεργοποιείται πριν από κάθε διαδρομή το αριστερό ή το δεξί πεντάλ γκαζιού – το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας αποτρέπει αξιόπιστα την εναλλαγή των πεντάλ στη διάρκεια της διαδρομής. Έτσι, το ανενεργό πεντάλ γκαζιού μπορεί να πατιέται χωρίς κανέναν κίνδυνο και ο χώρος ποδιών να αξιοποιείται πλήρως.
Μηχανισμός ανύψωσης πεντάλ

Οι μηχανισμοί ανύψωσης πεντάλ επιτρέπουν στον οδηγό να έχει ευκολότερη πρόσβαση στα πεντάλ – εάν χρειάζεται, ανυψώνονται έως και κατά 10 εκατοστά. Οι μηχανισμοί ανύψωσης πεντάλ τοποθετούνται εύκολα πάνω στα αρχικά πεντάλ και αφαιρούνται ξανά άνετα. Έτσι, τα αρχικά πεντάλ παραμένουν πλήρως λειτουργικά.

Κάλυμμα πεντάλ

Το κάλυμμα πεντάλ συμπληρώνει τους μοχλούς χειρισμού. Αποτρέπει αξιόπιστα το ακούσιο πάτημα των πεντάλ. Εάν χρειαστεί, το κάλυμμα πεντάλ μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα, και τα αρχικά πεντάλ να χρησιμοποιηθούν ξανά ελεύθερα από φίλους και συγγενείς.


Βοηθήματα επιβίβασης και αποβίβασης

X
Βοηθήματα επιβίβασης και αποβίβασης: Άνετα και ασφαλή.
Τα βοηθήματα επιβίβασης και αποβίβασης αποτελούν πραγματικό όφελος, ιδίως για οδηγούς σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς και ανθρώπους με προβλήματα και περιορισμούς στην περιοχή του ισχίου και της λεκάνης. Διασφαλίζουν μεγάλη αυτονομία και αυξάνουν την ανεξαρτησία στην καθημερινότητα.


Αναρτώμενο και περιστρεφόμενο κάθισμα «Turny-Evo»

Οι κινήσεις περιστροφής, βύθισης και ανύψωσης του «Turny-Evo» νέας γενιάς εκτελούνται ηλεκτρικά και ρυθμίζονται με τηλεχειριστήριο. Η τερματική θέση για κατά τη μείωση ύψους είναι προγραμματιζόμενη. Το «Turny-Evo» φέρει τη σήμανση CE και E, έχει ελεγχθεί σε δοκιμές σύγκρουσης και έχει εγκριθεί για ανυψωτική ικανότητα έως και 150 κιλών.
Προστατευτικό εισόδου

Το προστατευτικό εισόδου έχει διπλή λειτουργία: αφενός προστατεύει το κάλυμμα μαρσπιέ από ζημιές και γδαρσίματα, αφετέρου φροντίζει ώστε να μην λερώνονται τα ρούχα του οδηγού κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση. Χάρη σε έναν έξυπνο μηχανισμό αναδίπλωσης, το προστατευτικό εισόδου μπορεί να τοποθετείται στο χώρο ποδιών δίπλα στο μαρσπιέ και να τακτοποιείται τέλεια.

Καθίσματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας

X
Καθίσματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες: Σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

Στην πράξη κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Γι’ αυτόν το λόγο, τα καθίσματά μας μπορούν να προσαρμόζονται εξατομικευμένα από το εργοστάσιο. Με μικρορυθμίσεις γίνονται δραστικές αλλαγές, που εξασφαλίζουν μια χαλαρή καθιστική στάση.Ρωτήστε μας για το θέμα της κινητικότητας και τα βοηθήματα οδήγησης.

Στην πορεία προς τη δική σας Mercedes με εξατομικευμένα βοηθήματα οδήγησης βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό σας, παρέχοντας συμβουλές και υποστήριξη. Για ερωτήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με διάφορους τρόπους.


Δωρεάν γραμμή εξυπηρέτησης πελατών:
00800 9 777 777 7

 

Οι Εξουσιοδοτημένοι Επισκευαστές μας Mercedes-Benz.

Έχετε επιλέξει ένα μοντέλο Mercedes; Ο προσωπικός σας σύμβουλος θα συζητήσει μαζί σας και θα εκπληρώσει τις επιθυμίες σας, καθώς επίσης θα σας υποστηρίξει στην επιλογή εξατομικευμένων βοηθημάτων οδήγησης και προσαρμογών καθισμάτων της Mercedes. Επίσης, μπορείτε να βασίζεστε στις υπηρεσίες μας, για παράδειγμα, σε σημαντικές διευθετήσεις με κρατικούς φορείς χρηματοδότησης.

Εξουσιοδοτημένοι Επισκευαστές Mercedes-Benz στην περιοχή σας